Jdi na obsah Jdi na menu

O NÁS

Zahradnictví u Potůčků na Bílé Hoře založil v roce 1943 pan Josef Potůček s manželkou Marií, rozenou Pospíšilovou. Zabývali se pěstováním především zeleniny a zeleninové sadby.

V roce 1960 se tato rodinná firma stala na mnoho let součástí podniku Sady, lesy a zahradnictví hl. m. Prahy. Pan Josef Potůček s manželkou a dvěma syny (nejstarším Zdeňkem a nejmladším Josefem) se stali zaměstnanci tohoto podniku. V tomto období se zde pěstovaly bramboříky (cyclámen), chryzantémy a květiny pro pražské parky.

V roce 1990 na jaře byla firma navrácena původnímu majiteli a zakladateli panu Josefu Potůčkovi. Od tohoto období až dosud neustále probíhá modernizace a rozšiřování pěstebních, prodejních a provozních ploch a zázemí.

V současné době v této rodinné firmě pracují dvě generace rodiny Potůčků - nejstarší syn zakladatele a majitele pan Zdeněk Potůček a nejmladší syn zakladatele a majitele pan Josef Potůček s manželkou Alenou, rozenou Kloboučníkovou a jejich syn Petr Potůček. Spolupracují s týmem zkušených zaměstnanců.

fotoram.io--1-.jpg

 

Příspěvky

Široký sortiment květin

20. 7. 2021

 
Celý příspěvek
| Rubrika: O NÁS | Fotografie: LETNIČKY A BALKÓNOVÉ ROSTLINY | Komentářů: 0