Jdi na obsah Jdi na menu

MACEŠKY

drobnokveta_maceska_9-removebg-preview.png

                                                                                 

Macešky - se vysévají podle přirozeného růstového rytmu hned po dozrání semen, to znamená v letních měsících (červen, červenec). Pak vykvetou ještě téhož roku na podzim, takže od září až do konce roku se můžeme těšit z jejich květů záleží samozřejmě na počasí. Pokud macešky vyséváme později, na přelomu srpna a září, vyvinou se ještě do konce roku rostliny, ale pokvetou až na jaře - mnohdy již koncem února, většinou ale v březnu a dubnu.

Macešky doporučujeme využít nejen na záhon, ale také pro výsadby do truhlíků, misek a různých přenosných nádob a tím si prodloužit radost z kvetoucích rostlin do pozdního podzimu, kdy už sezona většiny klasických balkonových rostlin a letničky končí. Na jaře zase můžeme maceškami začít sezonu kvetoucích rostlin v truhlících, závěsných nádobách nebo miskách již v březnu.

Macešky mají všechny předpoklady stát se plnohodnotnými balkonovými květinami - rozmanitost sametových květů kontrastujících v různých škálách barev překoná leckdy i jiné pestrobarevné balkónovky. Bohatost kvetení a dokonalost jednotlivých květů macešek upoutá všechny kolemjdoucí. Macešky stejně jako ostatní rostliny procházejí šlechtěním a zdokonalováním.

Velmi oblíbené jsou I drobnokvěté macešky. Kvetou dříve - již v září - a až do června vytvářejí bohatou násadu drobnějších květů. Se svým širokým spektrem barev umožňuje kontrastní osázení misek a záhonů, kde vyčaruje neobvykle pestré moře květů.

p1170785.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky MACEŠKY

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář